Sider

tirsdag den 31. december 2013

A year of ethical fashion - et nytårsforsæt

Jeg følger med på hos Australske Pip, som har den populære blog Meet me at Mikes. Sidste år kunne man læse om hendes beslutning om ikke at drikke alkohol i et år og følge hendes tanker om dette. Det var vældig interessant læsning - fordi, der er så meget socialt bundet op på vores indtagelse af alkohol - så det at afstå alkohol helt og aldeles blev nærmest hendes personlige og sociale eksperiment.

Nå, men i år vil jeg være med på hendes eksperiment - A year of ethical fashion. Jeg har altid været glad for genbrugstøj og har grundlæggende meget stærke etiske værdier, når det handler om tøj. OG DOG ... køber jeg alligevel billigt tøj, når jeg køber og det er jeg rigtig træt af, fordi jeg egentlig synes at det at købe ikke-etisk produceret tøj giver mig en rigtig dårlig smag i munden. Det er også ofte dårlig kvalitet og dårlige arbejdsforhold, der kommer med i posen, når man går hjem.
Samtidig har vores families ophold i Spanien i en længere periode, med kun det allermest nødvendige tøj i bagagen, virkelig bevist at jeg ikke behøver mere end ALT det tøj, jeg faktisk har (det opdagede jeg da vi så kom hjem fra Spanien).

SÅ nu hopper jeg med på Pip's rigtig gode ide:


Det betyder at min blog og instagram (brugernavn: haandlavetkarma) i 2014 bliver helliget dette projekt sammen med de andre kreative indslag jeg falder over i året, der kommer. Det er vel nærmest mit nytårsforsæt! Dem plejer jeg ellers ikke at lave, for jeg holder dem alligevel aldrig og så er de altid forbundet med noget "dårligt". Det her nytårsforsæt føles tilgengæld meget meget godt. 

9 kommentarer:

 1. Det lyder spændende. Er altså nød til at spørge om det kun gælder tøj til dig selv eller også børnene. For mig ville det være realiserbart, hvis det kun var mit tøj ... tror jeg da!!!
  Glæder mig til at følge udfordringen
  <3 Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Signe, I første omgang har jeg kun taget beslutningen for mig selv. Synes at det andet bliver for omfattende og urealiserbart - som du fint nok pointerer. Når det kommer til børnenes tøj er jeg i forvejen meget fokuseret på genbrug/venbrug og vi arver heldigvis tøj, når der er villige givere. Ligesom vi selv giver tøj videre til dem, der vil have det. Desuden køber jeg gerne brugt, hvis det er muligt, men det er det desværre bare ikke altid til de der drenge, der hurtigt slider tøjet (især bukserne op). Planlægger at skrive et længere indlæg om det sammen med nogle billeder af mit første projekt med at slagte en sweater.

   Slet
 2. Rigtig god og smuk idé!
  Jeg glæder mig til at følge med i projektet!
  Godt nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, fordi du gider at følge med ;-)

   Slet
 3. Kære Emilie!
  Det var doig en fantastisk spændende udfordring... Det tror jeg altså rigtoig gerne jeg vil springe på... Spændende!!
  Håber du er kommet helt fantastisk ind i det nye år.
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville være SÅ fedt, at du hoppede med! Giv lige lyd, hvis du gør det.

   Slet
 4. Det lyder rigtig spændende, glæder mig til at følge med og rigtig godt nytår :-)
  Mange hilsner,
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver helt sikkert spændende! Jeg glæder mig især til at se, hvordan det mon går ;-)

   Slet
 5. Ej jeg er så meget med! - jeg har faktisk prøvet at gøre det siden efteråret - både til mig og børn og det er svært, men ikke umuligt :-)
  Rigtig godt at vi er flere til at få inspiration fra :-)
  mvh
  Karin

  SvarSlet

Jeg bliver sindssygt glad for en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...