Sider

tirsdag den 22. oktober 2013

Noget om syning og en workshop ...

I morgen skal jeg på sykursus. Egentlig kan jeg godt sy, men der er alligevel en hel del, der halter, når jeg syr. Mest fordi jeg bare altid har prøvet mig frem og fundet ud af, hvad der virker - og en hel del om noget af det, der ikke virker. (host host)
Jeg har måttet indse, at jeg er en af den slags mennesker, der bare aldrig kommer til at sy tøj til mine børn - eller mig selv for den sags skyld. Jeg ville helt vildt gerne, men ved symaskinen møder jeg helt sikkert mine kreative begrænsninger. For det første er der alt det der klipperi. Min tålmodighed løber løbsk (forsvinder som dug for solen), når jeg skal sidde der med knappenåle og alt det andet gejl man ligesom har brug for. Det betyder at jeg ofte klipper sådan lidt på slum og ender ud med noget, der enten er vind og skævt - eller aldrig kommer videre fra opklipningen. 
Jeg har dog fundet et kompromis med mig selv, for jeg kan jo egentlig godt lide at sy. SÅ: jeg syr kun ting, der godt kan tåle at blive klippet og syet på slum. Og det er egentlig ret godt, for jeg er næsten altid veltilfreds, når jeg er færdig med mine syprojekter og de er næsten så unika, at det burde være forbudt. 

 Nu skal jeg så på kursus med 8 andre spanske kvinder. Og det tror jeg bliver rigtig godt, for det er lige til at overkomme. Vi skal nemlig sy toilettasker og snakke og kreahygge - og det kan jeg virkelig godt lide. Egentlig sørger syersken, som holder workshoppen, for alt med stof og gejl (Jamen, det er jo luksus!) Men min svigermor (som var på besøg hele sidste uge) var så sød at efterlade et meget fint håndvævet stykke stof fra Tyrkiet, som jeg måtte få til at klippe i, så i morgen pakker jeg min saks og mit nye stof under armen og drager ud for at lære at sy -på den lidt mere beherskede - og knap så unikke - måde. Måske er det endda noget man tør give væk.
Har jeg sagt at jeg glæder mig?

8 kommentarer:

 1. Det lyder jo spændende! Jeg er spændt på at se det smukke stof og det dinskønne unikke kreativitet gør ved det!
  God workshop
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du skøn Stine! Du er jo mit store sy idol. Har jo bildt mig selv ind at jeg ville være gudesmuk resten af mine dage, hvis bare jeg kunne sy en garderobe af smukke stine-kjoler!

   Slet
 2. Jeg er sikker på, at det bliver super skønt. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig.
  Rigtig god fornøjelse! :)
  //Astrid

  SvarSlet
 3. Fedt! Nice at du render ind i så mange seje folk og oplevelser dernede! Jeg under dig det hele, skønneste!
  Nyd din workshop! Glæder mig til at se og høre om den!

  SvarSlet
 4. Så glæder jeg mig til at se hvad du får lavet... jeg bruger ikke knappe nåle når jeg klipper men "mønstervægte" det kan være store tunge bolte eller små risposer... har skrevet om det en gang:-) det virker og går hurtigt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg en dag kommer i gang med at skulle klippe efter mønster igen, er det helt sikkert en god ide! Som den samler jeg jo er, har skal jeg bare have gravet risposerne frem af gemmerne!

   Slet

Jeg bliver sindssygt glad for en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...